Llocs històrics
a Maragall

Casa Giol

Ubicada a la cantonada del passeig de la Font d’en Fargas amb el Passeig Maragall, va ser un dels primers habitatges que es van construir en aquest indret, l’any 1912.

Adreça
Passeig de la Font d’en Fargas, 2 – 08032 Barcelona

Centre Cívic
Torre Llobeta

La Torre Llobeta, actual seu del Centre Cívic dels barris de Villapicina i Torre Llobeta de Nou Barris, té els seus orígens en una casa pairal de finals del segle XV.

Adreça
Carrer de Santa Fe, 2 – 08031 Barcelona

Església Ortodoxa Romanesa

L’Església Ortodoxa Romanesa Sant Jordi del carrer Capella és el primer temple ortodox romanès d’obra nova a tot el territori nacional.

Adreça
Carrer de Capella, 25 – 08041 Barcelona

Jardins de Can Miralletes

Els Jardins de Can Miralletes amb la seva Masia del segle XVIII a l’interior, són una de les zones verdes per passejar i jugar preferides pels veïns del barri.

Adreça
Sant Antoni Maria Claret, 310 – 08041 Barcelona

Jardins de Can Xiringoi

Ubicats a l’antic recinte de les cotxeres d’autobusos de Borbó, aquests jardins són una de les zones verdes més àmplies del barri amb 7.000 m2 d’espais per seure, córrer, passejar i fer exercici.

Adreça
Carrer Antoni Cebria Costa I Cui, 14 – 08016 Barcelona

Torre Garcini

Documentada des de 1754, la Torre Garcini és una de les darreres masies en peu del Guinardó. Catalogada com a bé d’interès documental, conserva una torre i els dos pous amb els quals s’abastia la finca.

Adreça
Carrer del Xiprer, 46 – 08041 Barcelona

Plaça Maragall

Antic encreuament dels camins que unien Barcelona amb els pobles limítrofs, avui barris, la Plaça Maragall és avui dia un dels centres neuràlgics del Guinardó.

Adreça
Plaça de Maragall, 1 – 08041 Barcelona

Els Quinze

A principis del s. XX, el preu del bitllet de tramvia des de la Pl. Urquinaona a l’avui carrer Garcilaso era de 15 cèntims i això va donar lloc al nom de l’actual avinguda dels Quinze.

Adreça
Avinguda dels Quinze, 1 – 08031 Barcelona