Llocs històrics
a Maragall

Jardins de Can Miralletes

Els Jardins de Can Miralletes amb la seva Masia del segle XVIII a l’interior, són una de les zones verdes per passejar i jugar preferides pels veïns del barri.

Adreça
Sant Antoni Maria Claret, 310 – 08041 Barcelona

Amb nombrosos seients per gaudir de la tranquil·litat de l’espai, aquests jardins disposen d’elements destacats i característics com el seu passadís d’estil romàntic amb seients al llarg de tot el recorregut i nombrosa vegetació que crea un espai arrecerat i a l’ombra, ideal per als dies de més calor a la ciutat.

La Masia de Can Miralletes ocupa l’espai central dels jardins fent de fidel espectadora de les corredisses dels més petits i el passeig pausat i distret dels més grans. La casa es va construir l’any 1736 amb materials i tècniques d’aquella època. De planta pràcticament quadrada, conserva les seves parets de pedra i també l’escala interior que dóna accés al primer pis construït amb la tècnica de la volta catalana. Fins fa uns anys aquest espai va estar ocupat per un restaurant de cuina catalana.

A Can Miratlletes, els més petits disposen d’una generosa àrea de jocs a la zona més pròxima a la confluència dels carrers Indústria i Cuenca, just a la banda contrària del pipican habilitat també en aquests jardins.

La vegetació als jardins és abundant amb arbres i arbustos propis de la zona mediterrània.