Caliu de feltre

Pinar del Rio, 62-64, L2
08027 Barcelona

caliudefeltre@gmail.com

Sóc la Dolors, artesana tèxtil, tècnica de feltre moll i amb Carnet d’Artesana  núm 15.986.

Des de menuda he estat envoltada de molts tipus de teixits, a casa la mare modista, em va permetre conèixer el mon del tèxtil des de la vessant de la costura, creixent a diari la passió pels teixits. Vaig estudiar Belles Arts i després de treballar amb materials diversos, vaig conèixer els processos en la realització  del feltre artesanal, que és un no teixit doncs no té trama i que forma part també del món tèxtil. La tècnica de feltre moll manual és un procés laboriós, a partir de metxa de llana (llana sense filar) en el meu cas treballo amb llana merino, disposada per fines capes, aigua tèbia, sabó d’oli d’oliva i dedicació, vaig construint les peces prèviament dissenyades, com xals, bosses, collarets i accessoris de decoració varis.

El que va començar com un hobby s’ha configurat com a principal medi de creació i expressió. També m’he format en estampació en tècnica japonesa Shibori i la realitzo sobre teixits de seda. Materials naturals, la llana i la seda, d’alta qualitat, per crear peces càlides  i combinables, elaborades amb tècniques antigues que perduren en el temps. Experimentar, recuperar, transformar,veure la capacitat de transformar-se, de deixar-se interpretar, assumint les més diverses formes i funcions.

Vull donar valor a l’ofici ben realitzat  de l’artesà en front a la producció industrial. Aproximem-nos a l’artesania amb respecte pels que seguim creant i produint peces amb esforç i valors que les fan sostenibles i diferents.

Totes les peces estan fetes a mà i per a vosaltres, espero que us agradin, la millor recompensa de l’artesana.

MAPA DE LOCALITZACIÓ
GALERIA DE FOTOS